sâmbătă, ianuarie 31, 2009

Comentariu la documentarul "Zietgeist"

Productia cuprinde trei parti:
1. Un atac acerb impotriva crestinismului (se incadreaza in politic corect),
2. 09.11.2001. (non politic corect),
3. Papusarii din finante-banci.


Partea I
Filmul incepe cu un desen animat ce sugereaza conceptia evolutionismului ateu de la bacterie pana la omul ce scrie Biblia (realizatorii straduindu-se spre final sa o invoce ca fiind sursa relelor).
Urmeaza o bataie de joc la adresa lui Dumnezeu, a legilor Lui, a iadului, a iubirii Lui fata de oameni.
In continuare realizatorii dau dovada faptului ca nici Sfanta Scriptura nu au citit-o; si nici nimic din crestinism nu au inteles. Doresc ei sa demitizeze nasterea din Fecioara o Domnului, precum si activitatea pe pamant, rastignirea, moartea, invierea si inaltarea lui Iisus la ceruri, "explicand" ei ca si alte zeitati conform altor religii au facut identic, iar tote au un mit comun: Horus.
Si incep ei a da exemple:
Dionios-fals
Acela, in mitologia greca era zeul vinului si al vitei de vie, denumit la romani si Bacchus. Era fiul lui Zeus cu o muritoare, dar Zeus avea ca sotie pe zeita Hera si ii placeau pamantencele. Deci Zeus nu seamna cu Dumnezeu. Dionios "propovaduia" cultul lui pe tot pamantul, un cult al betiei (hal de cult), iar pe cei ce nu-i primeau cuvantul ii pedepsea aspru. Deci nu seamana cu Iisus, caci El nu a pedepsit pe nimeni. Mai mult, la serbarile dionisiace, totul se termina cu o orgie. Deci nu are nici o legatura cu crestinismul.
Attis din Frigia-fals
Conform cultului orgiastic al Cybelei, Attis nu a fost fiul lui Dumnezeu, nu a propovaduit ca a propovaduit Iisus, a desfranat cu zane si nimfe si in final gloasa Cybele i-a luat mintile si, intr-un ceas de nebunie, acela s-a automutilat, dupa care a fost metamorfozat de Cybele in pin. Care Cybele a fost si a ramas o desfranata, iar cultul ei era un cult al curvie.
Toate acestea nu au nicio legatura cu crestinismul.
Mai apoi dau ei exemple de zeitati , unele de-a dreptul macabre, ce doreu chiar sacrificii umane, predilect copii.
Toti acestia, deci inclusiv Iisus, ar porni de la un mit comun, prim, acela al lui Horus. Dar Horus era fiul lui Osiris si al sotiei ( si in acelasi timp sorei) lui, Isis. Deci nu era fiul lui Dumnezeu, iar Osiris nu era nici atat Tatal ceresc. Ba mai mult, un alt zeu, Typhon, l-a omorat pe Osiris, iar cand Horus a crescut si-a razbunat tatal... O nebunie...
Intr-adevar, unii inviau dar nu era vorba de invierea de tip Iisus si inaltare la cer, nu era vorba de o inviere de tipul celor de care vor avea parte toti oamenii la Judecata finala, de obste. Mortile si invierile acelora simbolizau moartea si invierea naturii, perpetuu, dupa anotimpuri. A amesteca lucrurile, inseamna a nu avea absolut deloc cunostinte din teologie si din istoria religiilor.
Si ce este cel mai important, realizatorii nu au inteles nimic din ceea ce insemana Sfanta Treime si cum este cu ipostasurile.
Mai "observa" ei ca toate religiile vechi vorbesc de potop. Apoi vin cu o explicatie irationala, cum ca istoria lui Noe este plagiata, copiata dupa mitul lui Ghilgames, dar pamantul este mare...
Tocmai faptul ca toate popoarele vechi, fara legatura intre ele, vorbesc despre potop, ar trebui sa ii faca sa se gandesca deca nu cumva cu adevarat a existat un asemenea dezastru.
Urmeaza apoi tot felul de "demonstratii" din ce in ce mai chinuite si irationale de care nu merita sa mai amintim.
La final, citeaza ei un "specialist" pe nume Thomas Paine ( francmason).
Celelalte doua parti sunt relativ corecte, in care se incearca demascarea celor care vor sa domine lumea intr-un fel sau altul.
Sa nu ma lepezi pe mine, cel urat, caci mult se veseleste vrasmasul meu cand vede ca deznadajduiesc din pricina rautatii si se bucura cand in deznadejde ma dau lui orbit. Tu cu milostivirea Ta rusineaza nadejdea lui si ma smulge din dintii si din lanturile lucrarii lui care, cu mult mestesug a tabarat Doamne, asupra mea. Daruieste-mi lumina launtrica ca sa cunosc deplin mestesugurile lui.



lucrare realizata de Radu Cornel-Madalin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu